جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
تلبس

حوزه/ همزمان با سالروز ورود حضرت معصومه(سلام‌الله علیها) به قم، آیین عمامه‌گذاری شماری از طلاب مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، همزمان با سالروز ورود حضرت معصومه(سلام‌الله علیها) به قم، آیین عمامه‌گذاری شماری از طلاب مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی در سازمان مرکزی جامعةالمصطفی برگزار شد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، ضمن تبریک سالروز ورود حضرت معصومه(سلام‌الله علیها) به قم، خاطرنشان کرد: آشنایی با علوم دینی، از الطاف و نعمت‌های بزرگ الهی است و جای شکرگزاری قلبی و عملی دارد. پیش از انقلاب اسلامی، حکومت پهلوی به مبارزه با دین و حوزه‌های علمیه می‌پرداخت تا جایی که رضاشاه پهلوی، برگزاری مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا(علیه‌السلام) را ممنوع کرد، از حضور بانوان باحجاب در صحنه اجتماع جلوگیری به عمل می‌آمد و تلبس به لباس روحانیت، مشروط به دریافت مجوز از شهربانی شد.

رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: شهید مطهری که در دورانی وارد حوزه علمیه شد که بسیاری از افراد مجبور به ترک آن شدند، اشاره می‌نماید آنچه دلیل اصلی ماندگاری من در این مسیر گردید، معرفت و شناختی بود که در حوزه علمیه و در محضر استادان به جهان و عالم هستی پیدا نمودم و هرگز حاضر نیستم آن را با چیز دیگری عوض نمایم. 

وی کسب معرفت و شناخت را موجب پدید آمدن مسئولیت و رسالت برای انسان دانست و اظهار داشت: براساس روایات، اگر کسی با هدف الهی کسب علم نمود و این علم در عمل و رفتار او تجلی یافت و در زمینه انتقال این علم به دیگران احساس مسئولیت نمود، در باطن و ملکوت عالم از جایگاه عظیمی برخوردار خواهد بود. روحانیت ما علاوه بر وظیفه مهم کسب علم و معرفت و عامل بودن به آن، رسالت مهم انتقال این علم و معرفت را نیز بر عهده دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، با تأکید بر لزوم همراه شدن علم با عمل و اخلاق، ابراز داشت: مردم از افرادی که لباس خدمت به دین را به تن می‌نمایند، انتظار دارند ضمن آشنایی با علوم و معارف الهی، اهل اخلاق و عمل باشند و این علوم را در جامعه گسترش دهند.  

وی، با اشاره به اهمیت جایگاه علوم انسانی، خاطرنشان کرد: آنچه امروز به عنوان علوم انسانی مطرح می‌شود، علوم اجتماعی و مدیریت روابط انسانی است و اسلام به عنوان دینی که به همه شئون زندگی انسان توجه دارد، نمی‌تواند به این علوم بی‌توجه باشد. علوم انسانی دارای مبانی مختلف است و براساس هر مبنا، نوعی از علوم انسانی و تمدنی تولید می‌شود. اگر به دنبال تولید و بازسازی تمدن اسلامی هستیم که از مهم‌ترین اهداف انقلاب اسلامی به شمار می‌آید، باید تمدن عقلانی، اخلاقی و عدالت‌محور را برای همه جهان بازتعریف نماییم. زیرساخت این تمدن، تولید علوم انسانی با دیدگاه اسلامی و معنوی است.

رئیس المصطفی، در پایان، پرداختن به عرصه علوم انسانی را از رسالت‌های مهم حوزه‌های علمیه دانست و یادآور شد: توجه و برخورداری از شخصیت روحانی و حوزوی برای کسی که بخواهد در این زمینه گام بردارد، جزو پیش‌نیازها و ضرورت‌هایی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.

در این مراسم، ۲۱ نفر از طلاب مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، به دست حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی به لباس مقدس روحانیت مشرف شدند.

گفتنی است رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی نیز در ابتدای این مراسم، با تأکید بر اهمیت پرداختن حوزه‌های علمیه به علوم انسانی، ابراز داشت: طلابی که در رشته‌های علوم انسانی مشغول تحصیل هستند، با توجه به خاستگاه این علوم، بیش از رشته‌های دیگر به تقویت روحیه طلبگی و پایه‌های معرفتی نیاز دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین بناری توجه به فرهنگ حوزوی و دینی را در کنار مباحث علمی و اندیشه‌ای، از راهبردهای مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی خواند و ابراز داشت: از طلاب و دانش آموختگان المصطفی انتظار می‌رود حافظ آداب و فرهنگ حوزوی باشند و این موضوع در برنامه‌ها و سیاست‌های مجتمع مدنظر قرار دارد و در این عرصه آیین عمامه‌گذاری طلاب و فضلای مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی به صورت سالانه برگزار می‌گردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha